У Бахмуті на Донеччині загинув американський волонтер Піт Рід

Дата: 04 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Бахмуті Донецької області під час надання допомоги цивільному населенню загинув 33-річний американський волонтер Піт Рід.

Про це повідомляє CNN, а також заснована Рідом група з надання гуманітарної допомоги Global Response Medicine.

Американський волонтер Піт Рід. Фото: Ченгіз Яр

Волонтера, ветерана морської піхоти США Піта Ріда внесли до списку “загиблих при наданні допомоги” під час місії з іншою організацією, йдеться у заяві Global Response Medicine, розміщеній у соціальних мережах.

В Бахмуті, Україна, загинув засновник GRM Піт Рід. Піт був основою GRM, обіймаючи посаду голови правління протягом 4 років. У січні Піт відійшов від GRM, щоб працювати з Global Outreach Doctors у їхній місії в Україні, і був убитий під час надання допомоги“, йдеться в повідомленні.

На сайті Global Outreach Doctors Рід вказаний як директор в Україні.

Нещодавню смерть громадянина США в Україні” також у коментарі підтвердив речник Державного департаменту США.

“Піт Рід, медик-волонтер, загинув вчора під час обстрілу в Бахмуті в Україні, намагаючись евакуювати цивільних. Один з найбільш самовідданих людей, яких я коли-небудь зустрічав. Спочивай з миром, брате”, написав фотограф-документаліст Ченгіз Яр у твіттері.

Дружина Ріда, Алекс Кей Поттер, написала в інстаграмі, що її чоловік не тільки жив заради свого обов’язку, але й, очевидно, загинув, рятуючи життя іншого члена команди.

Відомо, що Рід почав гуманітарну кар’єру, працюючи після урагану “Сенді”, який вирував у його рідному штаті Нью-Джерсі.

Також повідомляється, що він очолював медичні бригади під час битви за Мосул в Іраку, надавши допомогу понад 10 000 травмованим особам.

Нагадаємо, 2 лютого під час обстрілу Бахмута отримали поранення двоє норвезьких волонтерів-медиків Сандер Сьорсвен Трелвік і Сімон Йонсен.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter