Двоє волонтерів-медиків із Норвегії отримали поранення під час обстрілу Бахмута

Дата: 03 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Під час обстрілу Бахмута на Донеччині отримали поранення двоє норвезьких волонтерів-медиків Сандер Сьорсвен Трелвік і Сімон Йонсен.

Про це повідомив сам волонтер Йонсен та його родичі норвезькому виданню Verdens Gang.

Норвезькі волонтери-медики, поранені під час обстрілу в Бахмуті. Фото: VG

За словами Йонсена, він із колегою волонтером-медиком Трелвіком у четвер вранці отримали завдання евакуювати кількох людей, що постраждали від обстрілів. Після того як медики приїхали на вказане місце, російські війська обстріляли їх.

“Вони двічі бомбили по одному й тому ж місцю. Потім почали (обстріл) району, коли побачили, що ми вижили”, – сказав доброволець і додав, що кілька інших людей, які були з ним і Трелвіком, загинули.

Мати Сандера Сьорсвена Трелвіка розповіла, що він отримав опіки 30–40% тіла. Крім того, волонтер дістав осколкові поранення, але внутрішні органи залишились неушкодженими. Його разом із Йонсеном відправили до шпиталю у Дніпрі на лікування. За її словами, влада Норвегії готує евакуацію поранених громадян через Польщу на батьківщину.

У Міністерстві закордонних справ Норвегії заявили в коментарі VG, що їм відомо про інцидент. Однак від подробиць в установі відмовились.

Нагадаємо, поблизу Соледара, що на Донеччині, безвісти зникли двоє волонтерів з Великої Британії. Вони виїхали з Краматорська до Соледара. Поліція оголосила їх у розшук. 

Згодом рідні британських волонтерів Ендрю Бегшо та Кристофера Перрі підтвердили, що їх вбили під час спроби гуманітарної евакуації із Соледара.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter