У Бахмуті російські військові знищили Благовіщенський храм УПЦ МП

Дата: 09 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок дій російських військових у Бахмуті на Донеччині повністю зруйнованим лишився Благовіщенський храм УПЦ МП. 

Про це повідомили в синодальному інформаційно-просвітницькому центрі УПЦ МП. 

Скриншот відео

Точної дати руйнування не наводять, але, за даними активістів з Deepstatemap, станом на ранок 9 травня впритул до споруди проходила лінія фронту.

Храм уже потрапляв під обстріли наприкінці жовтня 2022 року, і тоді там пошкодило дзвіницю. Тепер пошкоджено дзвіницю та прибудову – це єдине, що лишилося від споруди. 

Храм збудували у 2010 році, а освячували на згадку про церкву XIX століття в Бахмуті, зруйновану радянською владою.

Будівля мала висоту 29 метрів. Харківські майстри виконали для храму дерев’яний різьблений іконостас та покрили його сусальним золотом. Всередині храм розписали у візантійському стилі майстри з Краматорська. При церкві працювала дитяча недільна школа”, – розповіли в синодальному інформаційно-просвітницькому центрі УПЦ МП. 

Такий вигляд храм мав до початку повномасштабного російського вторгнення. Фото: Синодальний інформаційно-просвітницький центр УПЦ МП

Це не єдиний понівечений внаслідок російського вторгнення храм у Бахмуті. В УПЦ МП кажуть, що постраждав також храм Всіх Святих в іншій частині міста.

Нагадаємо, що торік в Україні офіційно запрацювала платформа “Збережіть українську культуру”, де збирають гроші на відновлення культурної спадщини. Гроші спрямовують на охорону, евакуацію, захист і збереження цінностей, підтримку діяльності закладів культури та мистецтва, що постраждали внаслідок бойових дій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter