У Бахмуті лишаються 10 тисяч цивільних, серед яких три сотні дітей

Дата: 26 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У Бахмуті на Донеччині, який постійно перебуває під вогнем російських військових, досі залишаються 10 тисяч мешканців. 

Про це розповіли голова Донецької ОВА Павло Кириленко та в тамтешній поліції. 

Житловий будинок у Бахмуті

Ще на початку грудня влада регіону оцінювала кількість тих, хто лишився в місті, у 12 тисяч осіб. До початку повномасштабного вторгнення в Бахмуті мешкало понад 80 тисяч людей. 

За даними поліції, тільки за останній тиждень російські військові завдали щонайменше 14 масованих ударів по житловому сектору. 

Відновити в місті електро- та газопостачання неможливо, бо росіяни навмисно б’ють по інфраструктурі. Для тих, хто лишився, ще до початку зими закупили коштом держбюджету дрова та інші засоби опалення. Також у Бахмуті працюють пункти незламності. 

З кінця літа на Донеччині триває евакуація. Мешканців Бахмута закликають не зволікати та тимчасово виїхати до безпечніших регіонів. Серед 10 тисяч людей, які досі перебувають у місті, щонайменше 306 дітей.

Загалом же в Бахмутському районі лишаються понад 2 тисячі дітей, більшість із яких у Торецькій громаді. 

“Згідно із законом, дорослі зобов’язані забезпечити дітям безпеку та належні умови життя. Якщо ви вирішили залишатися під вогнем, то дитина має бути евакуйована в супроводі одного з батьків або довіреної особи. Поліцейські організують виїзд, а влада надасть безплатне житло, забезпечить соціальну допомогу”, – зазначив начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко.

Фото: Reuters

Правоохоронці кажуть, що попри небезпеку на евакуацію погоджуються одиниці. 

Донеччина, яку росіяни обстріляли вже більш ніж 4 тисячі разів з лютого та вбили там понад тисячу цивільних, є одним з найбільш постраждалих регіонів в Україні. 

Нагадаємо, що під час повномасштабного вторгнення російські військові атакують українські цивільні об’єкти в 60 разів частіше, ніж військові.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter