В Авдіївці залишається близько 1700 містян – голова ОВА

Дата: 23 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

В Авдіївці на Донеччині, яка перебуває під постійним вогнем російських окупантів, досі залишається 1 691 людина. Здебільшого це літні люди, хоча є і молодь до 30 років.

Про це в інтерв’ю виданню “Дзеркало тижня” розповів очільник Авдіївської ОВА Віталій Барабаш.

Джерело: mil.in.ua

Як зазначив посадовець, до 2014 року в Авдіївці було близько 40 тисяч мешканців.

“Під час активної фази в місті залишалося близько трьох тисяч людей, більшість – працівники Авдіївського коксохімічного заводу. Потім люди стали повертатися, до початку повномасштабного вторгнення в місті було близько 26 тисяч населення. Нині в Авдіївці й досі залишається 1691 людина. У відсотковому співвідношенні це незначна цифра, але в абсолютних вимірах це майже 1700 життів”, – розповів він.

За словами Барабаша, літнім людям важко ухвалити рішення залишити свою домівку. Більшість людей – пенсійного віку, хоч є й мешканці до 30 років. Молоді люди попри небезпеку й ризик для життя 24/7 не хочуть їхати кудись і витрачати кошти, щоб винаймати житло, бо тут поряд уже немає безкоштовного. 

Як пояснив Барабаш, є й інша причина відмови евакуюватися. В Авдіївці є дві точки, де стоять “Старлінки” й телевізори, там можна подивитись українські новини. Люди слухають, що повідомляють про успіхи ЗСУ в контрнаступальних діях: люди чекають, що лінію фронту посунуть далі. Крім того, жителі Авдіївки “читають дуже багато пропаганди з того боку. Там розганяють інформацію, що основний удар ЗСУ припаде саме на Донецьк, і мешканці чекають на цю подію“.

Нагадаємо, на території прифронтових громад Донецької області досі лишається щонайменше 171 дитина. Влада області планує за два тижні евакуювати всіх дітей до безпечного місця.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter