У Авдіївці залишається близько 1500 містян: поліції вдалось евакуювати звідти 83-річну жінку з сином

Дата: 20 Липня 2023
A+ A- Підписатися

З Авдіївки на Донеччині, що постійно знаходиться під вогнем російських військових, вдалось евакуювати родину 83-річної жінки та її сина. 

Про це розповіли у поліції. 

У місті, яке розташовано усього за 13 кілометрів від окупованого Донецька, лишається близько 1500 містян. До початку повномасштабного вторгнення росіян в Авдіївці мешкали понад 30 тисяч людей. 

Поліціянти Ілля та Андрій, які їздять до міста, кажуть, що щодня там хтось помирає або отримує поранення. Ілля сам мешканець Авдіївки, а Андрій – маріуполець.

Попри важку ситуацію в Авдіївці досі там працює пункт незламності та лікарня, будівля якої частково розтрощена. Медики за відсутності всіх комунікацій надають допомогу пораненим і хворим, а також видають мешканцям ліки. 

Евакуйована з міста родина мешкала у пошкодженій багатоповерхівці без світла, води та газу. Єдиним покажчиком того, що у будинку хтось є, був напис на стіні. 

“З Донецька прилітають ракети та розбивають будинки. Бабуся не витримала – надвір не вийти, весь час сидіти в кімнаті, в постійній темряві”, – каже син жінки. 

Нині родина у безпечному місті. 

Нагадаємо, що Управління Верховного комісара з прав людини при ООН критикувало українських посадовців через евакуацію літніх людей з небезпечних регіонів. Так, на думку фахівців, через ігнорування органами влади особливих потреб цієї категорії населення чимало з них лишилось у небезпеці, а тому люди, старші за 60 років, становлять 32% серед загиблих цивільних у випадках, у яких фіксували вік. 

Раніше правозахисники зібрали історії літніх, які лишаються у своїх домівках навіть під час бойових дій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter