До архіву “Бабин Яр” додали тисячі документів про членів каральних батальйонів часів німецько-фашистської окупації

Дата: 22 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Онлайн-архів Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр” поповнили понад 170 тисячами сканкопій документів. 

Про це розповіли в уряді. 

Обкладинка та перша сторінка довідника-списку з іменами, зокрема, офіцерського і рядового складу гестапо, загонів СС та каральних поліцейських батальйонів в Україні в період німецько-фашистської окупації

Створили архів ще у 2020-му, а вже за рік туди потрапили понад 1 мільйон 200 тисяч зацифрованих документів щодо періоду окупації Києва 1941–1943 років, трагедії Бабиного Яру та переселення єврейського населення в довоєнний час.

“Ця інформація допоможе людям дізнатися правду про минуле своєї родини та про нашу історію”, – зазначала заступниця генерального директора Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр” Анна Фурман.

Нині в базі архіву понад 2 мільйони документів. Під час чергового поповнення завантажили інформацію з: 

  • Державного архіву міста Києва; 
  • Державного архіву Київської області; 
  • Державного архіву Чернігівської області; 
  • Державного архіву Сумської області. 

Серед документів понад тисячу записів на членів “єврейських буржуазно-націоналістичних організацій Закарпаття”, більш ніж 2 тисячі документів щодо офіцерського і рядового складу гестапо, загонів СС, шутполіції, ордунгополіції, української охоронної поліції, жандармерії, польових та місцевих комендатур, а також каральних поліцейських батальйонів в Україні в період німецько-фашистської окупації. 

Переглянути архів можна за посиланням

Нагадаємо, що торік в Україні відзначили 81-ші роковини трагедії Бабиного Яру. 

ZMINA детально розповідала про особливості життя єврейської громади в Києві, дискримінаційну та ксенофобну політику Російської імперії, а зрештою і трагедію Бабиного Яру. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter