В активістів Українського кіберальянсу проводять обшуки

Дата: 25 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Поліція проводить обшуки у громадських активістів та співзасновників ГО “Український кіберальянс”.

Про це повідомили на сторінці альянсу у фейсбуці. 

Ранком 25-го лютого, у громадських активістів та співасновників ГО "Український Кібер Альянс" Sean Brian…

Опубліковано Ukrainian Cyber Alliance Понеділок, 24 лютого 2020 р.

Правоохоронці прийшли з обшуками за місцем реєстрації трьох активістів. 

“Наразі ми не маємо більш детальної інформації щодо причини таких дій. Ми пов’язуємо такі дії з політичним тиском на наших активістів”, – написали на сторінці організації. 

У коментарях до посту щодо обшуків поширили ухвалу суду, згідно з якою дозвіл на обшук у Києві надали у зв’язку з розслідуванням інциденту від 16 жовтня 2019 року, коли на табло Міжнародного аеропорту “Одеса” з’явилося фото дівчини з написом “Fuck you Greta”.

Згодом на сайті поліції Одещини з’явилось повідомлення про обшуки у кримінальному провадженні за фактом несанкціонованого втручання до інформаційних систем одеського аеропорту. Правоохоронці не назвали імен тих, у кого проводять обшуки, проте додали, що фігурантам справи загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як відомо, Український кіберальянс – спільнота українських кіберактивістів з різних міст України і куточків світу. Альянс виник навесні 2016 року задля протидії російській агресії в Україні. За цей час хакери провели декілька успішних операцій, зокрема зламали сайт російського Першого каналу та знайшли в одного з журналістів телеканалу відео стрілянини терористів “ДНР” по населеному пункту Нікішине Донецької області. Також активісти зламали декілька десятків сторінок проросійських бойовиків, які воюють на Донбасі.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter