У 59 ОМПБр почали перевірку після звернення парамедикині Катерини “Пташки” Поліщук

Дата: 17 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Робоча група почала перевірку в 59 окремій мотопіхотній бригаді після того, як парамедикиня та колишня полонена Катерина “Пташка” Поліщук звернула увагу на командира бригади Богдана Шевчука. Останнього вона звинуватила, між іншим, у нехтуванні життям та здоровʼям особового складу.

Про це Поліщук написала на сторінці у фейсбуку. 

Фото: фейсбук-сторінка Катерини Поліщук

Після того як військова розповіла про ймовірні факти нехтування життями бійців, деякі її побратими почали висловлюватися щодо цього. До прикладу, офіцер 59 бригади Сергій Цехоцький у коментарі Громадське пригадав, що парамедикиня не служила в бригаді, а співпрацювала з нею як волонтерка.

Робити висновки та давати оцінку роботі будь-якого командира – це зовсім неправильно. Для цього треба мати певну освіту, знання і так далі. А давати оцінку, бо хтось щось десь сказав…” – сказав він. 

Поліщук відповіла на ці заяви: “Для тих, хто розказує, що потрібна вища спеціалізована освіта та досвід, щоб оцінювати такі речі, нагадую, в Україні діє свобода слова. І слово – це єдиний законний метод звернути увагу на проблему, що склалась. Можливо, якби я була дівчинкою з вулиці, то моє звернення було б недоцільним. Але половину своєї служби я провела в окопі, половину – в командуванні людьми”. 

“Пташка” говорить, що “свідома до всіх ризиків, на які наразила себе”.

“Але краще так, ніж все життя боятись і мовчати. Безглузді невиправдані втрати коштують для мене і країни в сотні разів більше, ніж моя безпека і спокій”, – додала вона. 

Парамедикиня каже, що чекає на результати перевірки.

Нагадаємо, що нещодавно командувача Об’єднаних сил ЗСУ замінили після критики бійців та громадськості. До цього Начальник штабу бригади “Азов” Національної гвардії України Богдан Кротевич звернувся до Державного бюро розслідувань, щоб ті почали слідство щодо Юрія Содоля за нехтування життям солдатів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter