У 2022 році вісім українок увійшли до проєкту ВВС “100 жінок”

Дата: 07 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Щороку британське видання відзначає жінок з усіх куточків світу, які надихають та впливають на світ. Вісім українок увійшли до списку “100 жінок 2022 року” від BBC. 

Про це пише “ВВС News Україна”. 

Фото: Фокус

Цього року список відбиває їхню роль у конфліктах в усьому світі: від протестувальниць, які вимагають змін в Ірані, до жіночого обличчя війни та спротиву в Україні.

Серед найвпливовіших жінок – перша леді Олена Зеленська, парамедикиня Юлія Паєвська (Тайра), захисниця прав людей з інвалідністю Юлія Сачук, правозахисниця Олександра Матвійчук, математикиня Марина Вязовська, журналістка Крістіна Бердинських, лікарка-педіатр Ірина Кондратова, політикиня і волонтерка Яна Зінкевич.

Зі світу політики до списку “100 жінок 2022” також увійшли перша жінка-голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та перша жінка-прем’єр-міністерка Барбадосу Міа Моттлі.

Зі спорту – іранська альпіністка Ельназ Рекаб, яка нещодавно спричинила хвилю обурення у своїй країні, коли виступала на змаганнях без хіджабу. Також у списку туніська тенісистка Унс Джабір, яка стала першою арабською чи африканською жінкою у фіналі Grand slam у період Відкритої ери.

Серед інших відомих імен у списку – співачка Біллі Айліш, актриса та продюсерка Пріянка Чопра, акторка та активістка з інвалідністю Сельма Блер та голлівудська акторка “Вестсайдської історії” Ріта Морено.

Нагадаємо, що виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк відмовилася від міжнародної премії імені Йоганна Філіпа Пальма за свободу слова і свободу друку, яку також вручили російському журналісту, засновнику радіо “Эхо Москвы” Олексію Венедиктову.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter