Українська журналістка ввійшла до списку 100 найвпливовіших жінок року за версією BBC

Дата: 07 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Українська журналістка Кристина Бердинських увійшла до списку “100 надихаючих і впливових жінок з усього світу” за версією BBC на 2022 рік, також у цьому переліку співачка Біллі Айліш, перша леді України Олена Зеленська, актриси Пріянка Чопра Джонас і Сельма Блер, іранська альпіністка Ельназ Рекабі.

Повний список оприлюднено на сайті видання.

“Під час війни в Україні відома журналістка Кристина Бердинських подорожувала своєю країною, роблячи репортажі з регіонів, які зазнали обстрілу з боку Росії. Деякі з її робіт були зосереджені на деталях повсякденного життя у місті, яке охоплює конфлікт”, – йдеться на сайті ВВС.

Бердинських народилася в Херсоні, 14 років працювала політичною журналісткою в Києві. Створила проєкт у соціальних мережах про учасників Євромайдану в Україні – e-People. Згодом він став книгою “ЄЛюди. Теплі історії з Майдану”.

Загалом список демонструє роль жінок у центрі конфлікту в усьому світі 2022 року, зокрема в Ірані та Україні.

Вперше цього року жінок, що заслуговують на місце в списку, визначали ті, що потрапили до нього минулого року, пише ВВС.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк відмовилася від міжнародної премії імені Йоганна Філіпа Пальма за свободу слова і свободу друку, яку також вручили російському журналісту, засновнику радіо “Эхо Москвы” Олексію Венедиктову.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter