У 2022 році війська РФ знищили у Донецькій області посіви на понад трьох тисячах гектарів

Дата: 16 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У 2022 році армія РФ на Донеччині знищила посіви на понад трьох тисячах гектарів. Наразі також залишається вірогідність спалення засіяних полів.

Про це повідомив “Укрінформ” із посиланням на заступницю директора департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОВА Олену Рибакову.

Поля з пшеницею зайнялися внаслідок російських обстрілів. Джерело: фейсбук-сторінка Ігоря Луценка. Ілюстративне фото

Найбільша цифра спалених полів у нас була за 2022 рік, тільки на підконтрольній українській владі території згоріло більш як три тисячі гектарів. Тих, що згоріли у 2023 році, напевно, в десять разів менше, ніж у 2022-му, бо до повномасштабної війни сіра зона, лінія зіткнення ще була засіяна озимими культурами з 2021 року”, – зазначила Рибакова.

Як вона повідомила, тепер сіру зону не засівають через прильоти ворожих снарядів. Тому немає таких великих площ займання.

Але вірогідність загоряння від снарядів засіяного поля на Донеччині, звісно, залишається і на сьогодні“, – наголосила Рибакова.

Донецька область перебуває під постійними обстрілами армії РФ. Вона має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 кілометрів.

Нагадаємо, внаслідок вторгнення росіян кількість посівних площ в Україні у 2023 році скоротилася вдвічі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter