Торік в Україні засудили понад 80 організаторів антиконституційного “референдуму” 2014 року

Дата: 16 Січня 2022
A+ A- Підписатися

За минулий рік понад сотні організаторів фейкового “референдуму” 2014 року на сході України було оголошено підозри, більш як 80 з них засуджено.

Про це у фейсбуці повідомила пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Фото з відкритих джерел

СБУ продовжує системні заходи щодо викриття і притягнення до відповідальності осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки на сході України. За минулий рік, повідомлено про підозри понад 100 організаторам антиконституційного референдуму 2014 року у Донецькій та Луганській областях. За матеріалами СБУ, понад 80 зловмисників – засуджено. Серед них – депутати селищних рад, так звані голови виборчих дільниць та ворожі агітатори. Крім того, вже в цьому році, засуджені ще 5 мешканців регіону, які сприяли в організації та проведенні псевдореферендуму. За даними слідства, вони були учасниками так званих дільничних виборчих комісій і здійснювали збір підписів за легітимізацію незаконних збройних формувань ОРДЛО“, – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, суд визнав їх винними у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, у липні 2021 року служба безпеки розшукала й затримала організаторку антиконституційного “референдуму” щодо створення “ЛНР”, яку підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Зловмисниця очолювала так звану “виборчу комісію” в Попасній. Вона добирала кандидатури представників “дільничних комісій”, координувала їхню діяльність, організовувала доставлення бюлетенів та контролювала перебіг голосування. Після “референдуму” зловмисниця забезпечила підрахунок голосів та надсилання заповнених “бюлетенів” до Луганська.

Після звільнення Попасної силами АТО зловмисниця втекла до РФ і переховувалася там від слідства. Затримати її допомогла проведена спецоперація. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter