СБУ розшукала та затримала організаторку “референдуму” бойовиків у Попасній

Дата: 01 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Служба безпеки розшукала й затримала організаторку антиконституційного “референдуму” щодо створення “ЛНР”, яку підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомили в СБУ.

Фото: СБУ

Зловмисниця очолювала так звану “виборчу комісію” в Попасній. Вона добирала кандидатури представників “дільничних комісій”, координувала їхню діяльність, організовувала доставлення бюлетенів та контролювала перебіг голосування. Після “референдуму” зловмисниця забезпечила підрахунок голосів та надсилання заповнених “бюлетенів” до Луганська.

Після звільнення Попасної силами АТО зловмисниця втекла до РФ і переховувалася там від слідства. Затримати її допомогла проведена спецоперація. 

Крім того, СБУ повідомила про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України колишньому депутату міськради Золотого, який у травні 2014 року також очолив “виборчу комісію” з проведення псевдореферендуму в місті. Вдома в підозрюваного провели обшук та виявили “бюлетені”. Зловмисник наразі переховується на тимчасово окупованій території Луганщини, а тому його оголосили в загальнодержавний розшук.

У СБУ повідомили, що оперативні співробітники та слідчі вже встановили всіх ключових організаторів антиконституційного заходу в Попасній та Золотому. Більшість із них уже отримали судові вироки. З початку минулого року на Луганщині спецслужбовці розшукали 10 зловмисників, раніше оголошених у розшук за скоєння злочинів проти державної безпеки.

Нагадаємо, що на початку року на Луганщині засудили двох “організаторів” так званого референдуму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter