На Луганщині засудили двох “організаторів” так званого референдуму бойовиків

Дата: 22 Січня 2021
A+ A- Підписатися

На Луганщині суд визнав двох місцевих жителів винними в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України через організацію псевдореферендуму у 2014 році. 

Про це повідомили в ДПСУ.

Фотографія з відкритих джерел

Так званий референдум на Луганщині, який організували проросійські бойовики, відбувся в травні 2014 року. Згідно з матеріалами справи, засуджені активно долучилися до процесу підготовки та проведення “референдуму”. Під час розслідування правоохоронці підтвердили їхню участь в антидержавницькій злочинній діяльності.

За скоєний злочин обидва отримали покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років з іспитовим терміном один рік. 

Нагадаємо, що в серпні минулого року на Донеччині місцеву жительку також визнали винною в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України. За свій злочин жінка отримала п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

До цього на Луганщині суд призначив аналогічне покарання для трьох учасниць “референдуму”, які працювали в так званих виборчих комісіях бойовиків. Умовне покарання жінки отримали, адже визнали провину та співпрацювали зі слідством. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter