Тисячі людей вийшли на мітинг у Грузії проти закону щодо “іноагентів”

Дата: 27 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У столиці Грузії Тбілісі відбувся масштабний Марш свободи до Дня незалежності країни, під час якого протестували проти ухвалення закону про “іноагентів”.

Про це розповідає видання Paper Kartuli. 

Тисячі мітингувальників зібрались у центрі міста з прапорами Грузії та ЄС. Вони пройшли маршем проспектом Мелікішвілі. 

Серед тих, хто зібрався на протест, були студенти, викладачі, політики, представники НУО, а також представники культури та інших сфер. Вони скандували: “Ні – російському закону!” та “Ні – російському режиму!”.

Напередодні цього президентка Грузії ветувала закон про “іноагентів”, втім для його подолання досить підтримки 76 депутатів, а в парламентської більшості є більше – 83 голоси.

Нагадаємо, парламент Грузії ухвалив законопроєкт “Про прозорість іноземного впливу”, так званий закон про “іноагентів”, у третьому, остаточному читанні, через що протести незгодних поновилися з новою силою.

Зурабішвілі кілька разів закликала керівну партію “Грузинська мрія” відкликати закон про “іноагентів”. Водночас вона також запропонувала альтернативу – відкласти дату набрання чинності законом до 1 листопада.

Громадські організації України вже звернулися до міжнародної спільноти із закликом захистити суверенітет і права людини в Грузії від порушень, що містять норми закону про “іноземних агентів”. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter