Тимчасова очільниця ДБР хоче збільшити кількість слідчих у справах Майдану

Дата: 03 Січня 2020
A+ A- Підписатися

На розгляд президентові Володимиру Зеленському найближчим часом подадуть нову структуру ДБР – окреме управління в справах Майдану.

Про це повідомила тимчасова очільниця відомства Ірина Венедіктова

Разом зі створенням окремого управління в справах Майдану Венедіктова хоче збільшити кількість слідчих, які їх розслідують. Наразі в ДБР існує окремий слідчий підрозділ, що розслідує справи Майдану, але працюють у ньому 25 слідчих. Водночас до бюро вже надійшло 34 постанови про визначення підслідності в справах Майдану, які містять 2897 епізодів злочинної діяльності.

“Низка проваджень стосується правоохоронців, прокурорів та суддів, які приймали незаконні рішення щодо учасників процесу, що призвело до їх незаконного затримання, незаконного притягнення до кримінальної відповідальності та взяття їх під варту”, – розповіла Венедіктова. 

Тимчасова очільниця ДБР розповіла, що на сьогодні вже відбулося перше засідання робочої групи, що працює над переведенням прокурорів у справах Майдану з ГПУ до ДБР.

Нагадаємо, що керівником відділу з розслідування справ Майдану в Державному бюро розслідувань призначили Олександра Буряка. До цього він обіймав посаду заступника директора ДБР та відповідав за роботу оперативних підрозділів і працював над їхнім укомплектуванням. 

Призначення Буряка спричинило хвилю обурення в адвокатів, які займаються справами Майдану, адже, за їхньою інформацією, чоловік причетний до гучної справи судді Вовка з Окружного адміністративного суду Києва. Саме з Буряком нібито погоджував рішення щодо судді Євгена Аблова, який під час Євромайдану ухвалив рішення про розгін демонстрантів, голова ОАСК. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter