“Ти як?”: на “Радіо Свобода” створили проєкт про історії вимушених переселенців та біженців

Дата: 06 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На “Радіо Свобода” зʼявився новий проєкт, що розповідатиме історії українців, які змушені були покинути домівку через повномасштабну війну.

Наразі у вільному доступі на сайті інформаційної служби вже є чотири випуски.

“Мета нового проєкту – розповісти історії переселенців, що знайшли притулок як за кордоном, так і в Україні. Утім, передусім це медійний майданчик для них. Проєкт висвітлюватиме проблеми, які озвучують самі переселенці.

Водночас ми також хочемо показати історії успіху українців, які взяли на себе сміливість почати життя з нуля”, – наголошує керівниця проєкту Катерина Лихогляд.

Проєкт має на меті тісний зв’язок з аудиторією, тому поділитися власною історією, досвідом, проблемами та перемогами у вимушеній міграції можна, написавши журналістам в інстаграмі, телеграмі або на пошту Tyiak@rferl.org.

Раніше ZMINA писала, що дівчина з Маріуполя, Марія Адаманова, ініціювала соціальний проєкт, що обʼєднує історії маріупольців, які вимушено виїхали з міста, але досі зберігають ключі від рідної домівки. На сторінці проєкту “Ключі від Маріуполя” в інстаграмі користувачі розповідають історії та спогади, повʼязані з містом.

Нагадаємо, що 21 лютого на телеканалі MTV відбулася прем’єра документальної стрічки “Не залишай мене позаду: історії виживання молодих українців”, що присвячена життю українських підлітків під час війни. За словами режисера, фільм спрямований на те, щоб привернути увагу всього світу до групи людей, які часто губляться у висвітленні цієї війни, – до молодих біженців.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter