“Не залишай мене позаду”: MTV покаже документальний фільм про українських підлітків-біженців

Дата: 07 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

21 лютого на телеканалі MTV відбудеться прем’єра документальної стрічки “Не залишай мене позаду: історії виживання молодих українців”, що присвячена життю українських підлітків під час війни.

Про це пише видання “Deadline”. 

Фото: Deadline

“Режисер Натаніель Лезра переносить глядачів за кілька кілометрів від українсько-польського кордону, де він веде хроніку життя українських підлітків-біженців, які переживають неймовірну травму, пов’язану з вимушеним переселенням зі своєї країни та розлукою з батьками, що борються на війні вдома”, – йдеться в анонсі.

За словами режисера, фільм спрямований на те, щоб привернути увагу всього світу до групи людей, які часто губляться у висвітленні цієї війни, – до молодих біженців.  

“Це люди, які більшу частину свого життя прожили в тіні війни й на чию ідентичність і ментальний ландшафт незабутньо вплинула російська агресія. Для мене було честю всього життя провести час із цими надихаючими та надзвичайно життєрадісними молодими людьми, і я вдячний MTV за їхнє партнерство та спільну готовність розповідати такі історії та заохочувати додаткові дії для їхньої підтримки”, – додав Лезра.

Так, у стрічці йдеться про двох дівчат: 18-річну Сашу Куницьку та 15-річну Дар’ю Унгер, які шукають розради в Польщі – у волонтерській роботі, підтримці психічного здоров’я, сім’ї та дружбі, – зберігаючи надію знову зустрітися з родиною, яка залишилася в Україні.

“У той час, коли світ відзначає річницю жорстокого вторгнення Росії в Україну, ми намагалися пролити світло на колосальний вплив цієї війни на людей, особливо на молодь, яка була змушена тікати зі своєї країни. Для мене велика честь поділитися їхніми історіями через вдумливу призму Натаніеля Лезри”, – зазначила головна креативна директорка Paramount Media Networks & MTV Entertainment Studios Ніна Діаз.

Нагадаємо, стрічка “Будинок зі скалок” про українських дітей спільного виробництва Данії, Швеції, України та Фінляндії стала одним з головних номінантів на премію “Оскар” від Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у номінації “Найкращий документальний фільм”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter