Twitter видалятиме фото та відео людей, оприлюднені без їхнього особистого дозволу

Дата: 01 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Соціальна мережа Twitter видалятиме фото та відео, якщо зображені на них люди поскаржаться на те, що медіафайли опублікували без їхнього особистого дозволу.

Про це повідомляється в блозі компанії.

Джерело: pixabay.com

Нововведення не стосуватиметься зображень публічних діячів чи інших осіб, якщо твіт становить суспільний інтерес.

На переконання компанії, оновлення дозволить врегулювати ситуацію, коли розміщення особистих медіафaйлів, наприклад зображень чи відео, потенційно може порушити конфіденційність особи та завдати їй емоційної чи фізичної шкоди.

“Зловживання особистими медіафайлами може зачепити кожного, але особливо від цього можуть постраждати жінки, активісти, дисиденти та представники меншин”, – йдеться в повідомленні.

Чинні правила соцмережі щодо видалення медіафайлів охоплюють явні випадки образливої ​​поведінки, а оновлені дозволять “вживати заходів щодо медіафайлів, які поширюють без явного образливого контенту, за умови, що вони опубліковані без згоди зображуваної особи”.

У компанії Twitter заявили, що нововведення не поширюватиметься на зображення публічних діячів чи інших осіб, якщо твіт підвищує цінність публічного обговорення або становить суспільний інтерес.

Водночас, якщо метою розповсюдження приватних зображень цієї категорії людей є переслідування чи залякування, контент також видалятимуть.

Для того щоб світлини чи відео, опубліковані без дозволу, видалили соцмережі, зображена на них людина або її представник мають надіслати компанії відповідний звіт.

Раніше про посилення захисту журналістів і активістів оголосила компанія Facebook.

Facebook дозволяє критичніше висловлюватися щодо публічних людей, ніж щодо приватних осіб. Проте компанія визнає, що активісти, активістки, журналістки та журналісти наражаються на критику через свою роботу, а не через свою публічність, як знаменитості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter