Компанія Facebook посилює захист журналістів і активістів

Дата: 14 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Очільниця служби безпеки корпорації Facebook Антігона Девіс заявила, що компанія посилить захист журналістів і вважатиме їх “вимушеними” громадськими діячами.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на Reuters.

Фото з відкритих джерел

Facebook дозволяє більш критично висловлюватися щодо публічних людей, аніж щодо приватних осіб. Та відтепер компанія визнає, що активісти, активістки, журналістки та журналісти наражаються на критику через свою роботу, а не через свою публічність, як знаменитості.

Політика впливає, наприклад, на захист під час онлайн-дискусій. Користувачам та користувачкам зазвичай дозволяють закликати до смерті знаменитості в обговореннях, якщо вони не згадують безпосередньо знаменитість. Але у фейсбуці не можна закликати до смерті приватної особи, а тепер і журналіста та журналістки.

Раніше у компанії заявили, що видалять контент, який возвеличує або висміює смерть Джорджа Флойда, оскільки він був визнаний мимовільним громадським діячем.

Facebook відмовився надати список інших “вимушених” публічних діячів, заявивши, що вони визначаються в індивідуальному порядку.

Нагадаємо, компанія Facebook назвала причиною масштабного збою 4 жовтня в роботі соцмереж “Фейсбук”, “Інстаграм” і месенджері WhatsApp неправильну зміну конфігурації на магістральних маршрутизаторах.

Сервіс Downdetector, який відстежує збої та відімкнення на популярних інтернет-ресурсах, назвав цей збій “наймасштабнішим з будь-коли зафіксованих”. Про проблеми повідомили понад 10,6 млн разів у всьому світі, соцмережі не працювали понад шість годин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter