Твіттер зняв заборону на використання неправильних займенників та старих імен трансгендерних людей

Дата: 19 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Твіттер зменшив контроль за дотриманням антидискримінаційної політики щодо трансгендерних людей, зокрема зняв заборону на місгендеринг – використання займенників, які не відповідають гендерній ідентичності людини, і деднеймінг – вживання паспортного або старого імені щодо трансгендерних людей. 

Про це повідомляє видання “Them”.

Фото: PopBuzz

Так, тепер твіттер ставитиме попереджувальні позначки на пости, які порушують політику соціальної мережі. Раніше пости, у яких містилося розпалювання ненависті, автоматично видалялися. 

“Незабаром ми додамо загальнодоступні ярлики до твітів, ідентифікованих як ті, що потенційно порушують нашу політику, щоб ви знали, що ми обмежили їхню видимість”, – йдеться в заяві твіттеру.

Водночас сайт також зняв свою заборону на “цілеспрямоване неправильне визначення статі або використання старого імені трансгендерних людей”, що діяла з 2018 року. Ці пункти прибрали з категорії “образи та штампи”.

Згідно зі звітом Bloomberg за листопад 2022 року, у якому містяться посилання на джерела всередині компанії, Ілон Маск почав наполягати на перегляді політики, яка регулює переслідування трансгендерних людей, одразу за кілька днів після купівлі компанії.

“Рішення твіттеру таємно скасувати свою давню політику є останнім прикладом того, наскільки небезпечною є компанія як для користувачів, так і для рекламодавців”, – заявила президентка й генеральна директорка правозахисної групи GLAAD Сара Кейт Елліс.

Вона також додала, що скасування заборони на місгендеринг і деднеймінг ще більше “відриває” твіттер від тіктоку і Meta, які дотримуються політики захисту своїх трансгендерних користувачів.

Нагадаємо, що американська корпорація соціальних мереж Meta переглянути свої правила на заборону поширення світлин оголених грудей у фейсбуку та інстаграмі. Причиною для ухвалення цього рішення стало неправомірне видалення модераторами двох дописів у фейсбуку американської пари трансгендерної та небінарної людини, де вони позували топлес, прикриваючи соски.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter