Голову Amnesty International у Туреччині знову заарештували

Дата: 01 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Турецька поліція знову взяла під варту місцевого керівника правозахисної організації Amnesty International в Туреччині Танер Кіліча. Це сталося всього за кілька годин після того, як суд розпорядився про його умовне звільнення.

Про це йдеться на сайті Amnesty International.

Кіліча звільнили 31 січня під підписку про невиїзд, але за кілька годин був виданий новий ордер на його арешт, і його взяли під варту. “Ми вилетіли разом з його родичами в Ізмір, де він утримувався в тюрмі, щоб зустріти його, але замість цього близько опівночі ми стали свідками того, як Танер знову потрапив у тюрму”, – повідомили в АІ.

Адвокати Кіліча з’ясували, що прокурор оскаржив рішення суду про звільнення.

Як відомо, Голова Amnesty International Туреччина Танер Кіліч був арештований 7 червня 2017 року за звинуваченням у “членстві в терористичної організації”.

5 липня 2017 року у Стамбулі було затримано директорку Amnesty International Туреччини Іділь Есер разом із сімома іншими правозахисниками та двома викладачами, що проводили семінар для правозахисників.

Двох іноземних тренерів –  громадян Німеччини та Швеції невдовзі відпустили і дозволили їм повернутись в свої країни. 26 жовтня 2017 були звільнені з-під варти директорка Amnesty International Туреччина Іділь Есер та ще 7 правозахисників. Їх відпустили під підписку про невиїзд на час судового розгляду їхньої справи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter