Турецькі швачки вкладали в одяг записки про те, що їм не платять

Дата: 16 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

У Туреччині швачки компанії Bravo Tekstil, яка шиє одяг для брендів Zara, Mango та інших, вкладали в кишені пошитого одягу бірки з написами: “Я пошила цю річ для вас, але мені за неї не заплатили!”.

Про це повідомляє ВВС.

Компанія Bravo Tekstil збанкрутувала у липні 2016 року. Її працівникам заборгували зарплату за три місяці та додаткову компенсацію за втрату робочого місця. Користувачі соцмереж, які знайшли записки в одязі, започаткували флешмоб #BravoIscileriIcinAdalet (“Справедливість для працівників Bravo”).

Онлайн-петицію, де небайдужі вимагають сплатити всі борги швачкам, підписали понад 270 тисяч людей. Zara, в свою чергу, заявила, що борги Bravo погашені, а для тих, кому досі потрібна фінансова допомога, діє фонд із 210 тисячами євро.

У профспілці компанії заявили, що фонд здатен покрити тільки 25 відсотків збитків, тож протести можуть тривати й далі.

Раніше повідомлялося, що на фабриці Berry Apparel у Камбоджі, яка належить шведській компанії H&M, швачки масово втрачали свідомість.

У вересні на “Українській правді” опублікували уривки з соціологічних інтерв’ю з українськими працівницями, які шиють для світових брендів. Вони розповіли про низьку оплату праці та понаднормову роботу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter