Тренажери та мультиварки: в українських в’язницях змінили правила розпорядку

Дата: 28 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство юстиції внесло зміни до правил внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів та установ виконання покарань. 

Про це повідомили на сайті відомства. 

Раніше мультиварки та холодильники дозволяли використовувати лише у так званих “платних камерах” українських СІЗО. Фото: Мін’юст

Відтепер у СІЗО засудженим людям та тим, хто перебуває під вартою, дозволили користуватися холодильниками із загальним об’ємом до 280 літрів, а в установах виконання покарань – мультиварками.

У прогулянкових двориках установ дозволили також встановлювати столи для гри в настільний теніс, велотренажери, кардіотренажери, силові тренажери, а для неповнолітніх осіб  міністерство рекомендує обладнувати майданчики для гри в мініфутбол, баскетбол та волейбол.

Згідно з новими правилами, медичним працівникам, які фіксують тілесні ушкодження, дозволили проносити із собою на територію ізоляторів та установ виконання покарань портативні відеореєстратори. Своєю чергою захисникам та адвокатам дозволили проносити портативні комп’ютери та портативні пристрої для друку, необхідні їм для роботи.

Нагадаємо, що тільки у вересні 2018 року Міністерство юстиції розробило нові правила внутрішнього розпорядку установ виконання покарань. Відтоді ув’язненим дозволили носити бороди, курити в карцерах та спілкуватися безпосередньо з адміністрацією.

Раніше ZMINA розповідала про те, в яких умовах тримають людей в українських СІЗО, та публікувала спеціальну інструкцію про те, як там вижити.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter