Тричі полонений бойовиками “ДНР” Григорій Сінченко оголосив голодування

Дата: 01 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Тричі полонений бойовиками Григорій Сінченко, якого незаконно утримують у СІЗО тимчасово окупованого Донецька, оголосив голодування.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила його мати Тетяна Гулевська.

Григорій Сінченко. Джерело: Восточный вариант

Причина такого вчинку сина жінці невідома, бойовики “ДНР” рідним жодних пояснень не надали. 

Наприкінці грудня минулого року Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про те, що стан полоненого бойовиками Сінченка критичний. Вона наголосила, що жорстокі тортури бойовиків довели чоловіка до спроби самогубства.

Уперше 30-річний чоловік потрапив у полон бойовиків угруповання “ДНР” 2016 року. Його звинуватили в роботі на користь України.

У грудні 2017 року його разом із 74 бранцями обміняли й він повернувся до України. Однак після цього, попри заперечення матері, вирішив помститися бойовикам та 2019-го поїхав назад на окуповану територію.

Згодом Сінченка знову затримали “спецслужби ДНР”, однак у травні 2020 року Сінченко зміг утекти з донецького ізолятора тимчасового тримання. В червні того ж року його знову затримали.

За даними Офісу Омбудсмана, в Росії та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей зараз незаконно утримуються 444 політв’язні та заручники.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter