Трьом співробітникам колонії в Оленівці повідомили про підозри за катування цивільних

Дата: 04 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненому групою осіб, повідомили трьом громадянам України, які працюють у сумнозвісній колонії в Оленівці в російській окупації на Донеччині. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Імен підозрюваних не називають, але щонайменше одному з них раніше повідомляли про підозру за катування військовополонених. Йдеться про Сергія Євсюкова (на фото вище він посередині). Він колаборант, який свого часу був начальником сектору з розшуку в Горлівському райвідділі розформованої міліції Донецької області.

За даними слідчих, 25 березня 2022 року саме він керував доставленням до колонії затриманих цивільних. Серед них був співробітник Нацполіції, якого затримали російські терористи на одному з блокпостів, коли він намагався покинути Маріуполь. 

“Під час спілкування з “начальником установи” чоловік з піднятою головою відповідав на його запитання, не опустивши голову додолу. Підозрюваний розцінив таку його поведінку як вкрай зухвалу та наказав підпорядкованим співробітникам колонії “перевиховати” потерпілого”, – розповідають слідчі. 

Потерпілого за наказом Євсюкова утримували навпочіпки на подвір’ї в незручному положенні близько години, лупцюючи в цей час гумовими палицями. Невдовзі його відвели до так званого “дисциплінарного ізолятора” колонії, де продовжили бити, змушували співати гімн РФ та кричати гасла на підтримку Росії та її бойовиків на Донеччині. 

Якщо затриманий відмовлявся робити щось із наказаного, то його били сильніше. 

Нагадаємо, що журналісти торік ідентифікували кількох російських військових, причетних до злочинів в Оленівці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter