Трьох мешканців Київщини та депутата з Херсонщини підозрюють у держзраді через допомогу російським військовим

Дата: 21 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На Київщині та Херсонщині про підозру у державній зраді повідомили чотирьом місцевим мешканцям, зокрема депутату міськради. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

На Київщині троє чоловіків під час російської окупації селища міського типу Михайлівка-Рубежівка перейшли на бік ворога. Разом з російськими солдатами вони ходили зі зброєю в білих пов’язках вулицями, заходили до помешкань цивільних та погрозами схиляли їх до співпраці.

Чоловіки годували загарбників, надавали їм медикаменти та необхідні речі, й допомагали відбирати у місцевих автомобілі, щоб потім віддавати їх росіянам. Підпрацьовували троє й ремонтниками машин окупантів. 

Окрім цього, вони особисто супроводжували російську військову техніку й вказували маршрути відходу до білоруського кордону для росіян, аби обійти українських захисників. 

Щодо Херсонщини, то там про підозру оголосили депутату політичної партії “Нам тут жити”. У тамтешній міськраді таких налічують 17, однак імені підозрюваного у повідомленні правоохоронці не вказують. 

Підозрюваний у держзраді депутат політичної партії “Нам тут жити”

За даними слідчих, підозрюваний збирав та передавав російському куратору відомості щодо проукраїнських політиків, активістів, правоохоронців та учасників бойових дій на Сході України, а також іншу інформацію, яка цікавила ворога. Окрім цього, він закликав посадовців регіону співпрацювати з окупантами, організовував розміщення особового складу російських військовослужбовців та допомагав з ремонтом їхньої техніки.

“З метою дискредитації чинної влади він активно брав участь у створенні проросійськими медіа пропагандистських матеріалів для приходу “руського миру” на Херсонщину”, – додають слідчі.

 У разі доведення провини усім підозрюваним загрожує позбавлення волі на 15 років або довічне з конфіскацію майна.

Нагадаємо, що нещодавно під варту відправили чоловіка, який співпрацював з окупантами та став “очільником” громади на Київщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter