Трамп заявив про запуск власної соцмережі заради “протистояння тиранії технологічних гігантів”

Дата: 21 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Дональд Трамп заявив про намір запустити власну соціальну мережу TRUTH Social у межах компанії Trump Media & Technology Group, метою якої, за його словами, є “протистояння тиранії технологічних гігантів”.

Про це повідомляє Fox News.

Джерело: AP Photo / Бен Грей

За словами Трампа, зараз у соцмережах присутні “дуже багато талібів”, натомість “улюбленого американського президента змусили замовкнути”.

Бета-версія програми доступу до нової мережі має запрацювати вже наступного місяця. Запуск повноцінного застосунку заплановано на перший квартал 2022 року.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що одну зі створених Трампом комунікаційних платформ заблокували вже через місяць роботи.

Сайт під назвою From the Desk of Donald J. Trump політик запустив 4 травня. Він мав стати, за його словами, “місцем для вільної та безпечної розмови” й урешті-решт дати можливість експрезиденту США спілкуватися з аудиторією, яку той втратив після блокувань своїх акаунтів у фейсбуці, твіттері та ютубі.

За словами старшого помічника Трампа Джейсона Міллера, сайт From the Desk of Donald J. Trump був лише допоміжним засобом “до ширших зусиль”, над якими працювала команда колишнього президента.

Нагадаємо, що 8 січня 2021 року компанія Twitter заявила про те, що назавжди заблокувала обліковий запис експрезидента “через ризик подальшого підбурювання до насильства”. Це сталося після штурму будівлі Конгресу США 6 січня та сутичками між прихильниками Трампа і правоохоронцями. Тоді протестувальники прорвалися до будівлі конгресу і на кілька годин перервали засідання, що мало підтвердити перемогу на виборах нинішнього очільника країни Джо Байдена.

Офіційний акаунт президента США @POTUS соцмережа Twitter передала Байдену в день інавгурації, 20 січня 2021 року.

Instagram та Facebook також заблокували сторінки Трампа, за словами Марка Цукерберга, “на невизначений термін”.

Відеохостинг YouTube заморозив акаунт Трампа 12 січня 2021 року, а також видалив частину нового контенту через “ймовірність насильства, що зберігається”. 

Детальніше про ситуацію з блокуванням акаунтів експрезидента США читайте в матеріалі ZMINA “Бан Трампа в соцмережах: надмірна цензура чи дотримання міжнародних стандартів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter