Трамп закликав арештувати людей, які влаштовують заворушення на акціях проти поліцейського насильства

Дата: 02 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Президент США Дональд Трамп закликав губернаторів деяких штатів “стати жорсткішими” щодо учасників акцій протестів проти поліцейського насильства, які влаштовують погроми.

Про це повідомляє The New York Times.

Під час відеоконференції Трамп назвав “слабкими” губернаторів, що не застосовують сил Національної гвардії для придушення протестів, у яких, за його словами, беруть участь “терористи”. Він також закликав арештовувати протестувальників, які влаштовують заворушення. 

Водночас, як повідомляє CNN, у Вашингтоні поліція розігнала мітингарів зі скверу біля Білого дому. Силовики використовували світлошумові гранати й сльозогінний газ.

Поки перед Білим домом тривали протести, Дональд Трамп давав прес-конференцію в саду на задньому дворі. Після цього він вирішив пройтись до церкви поруч і сфотографуватись з Біблією. За півгодини перед цим поліція з сльозогінним газом та світлошумовими гранатами очистила шлях для президента – ось як це виглядало з самого епіцентру подій.

Опубліковано Ostap Yarysh Вівторок, 2 червня 2020 р.

Розгін стався під час виступу, після якого Трамп вийшов за територію Білого дому і сфотографувався з Біблією біля єпископальної церкви святого Іоанна.

За словами джерела CNN, фотосесію, що тривала майже 20 хвилин, влаштували, зокрема, тому, що Трамп розлютився через повідомлення про те, що він ховався в бункері під час протестів. 

Нагадаємо, що масові протести в США спалахнули 25 травня, коли 46-річний житель Міннесоти Джордж Флойд загинув під час затримання поліцією. Як видно на записах, один з поліцейських понад п’ять хвилин тиснув на шию чоловіка, поки той благав правоохоронця зупинитися та казав, що йому немає чим дихати. 

Поліцейських, які брали участь у затриманні Флойда, спочатку відсторонили від роботи, потім звільнили, а одного заарештували за звинуваченням у вбивстві. Наразі розслідування обставин смерті чоловіка проводять департамент юстиції США і ФБР.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter