Трамп хоче створити власну соцмережу

Дата: 22 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Колишній президент США Дональд Трамп, акаунти якого заблокували у твіттері, фейсбуку та інших соцмережах після заворушень біля Капітолія 6 січня 2021 року, хоче запустити власну соціальну платформу.

Про це пише Reuters із посиланням на слова речника виборчої кампанії – 2020 Трампа Джейсона Міллера в ефірі телеканалу Fox News.

Джерело: pixabay.com

За його словами, нова власна платформа Трампа “повністю змінить правила гри” в просторі соцмереж. Це може статися вже через два-три місяці.

Нагадаємо, що 8 січня 2021 року компанія Twitter заявила про те, що назавжди заблокувала обліковий запис експрезидента “через ризик подальшого підбурювання до насильства”. Це сталося після штурму будівлі Конгресу США 6 січня та сутичками між прихильниками Трампа і правоохоронцями. Тоді протестувальники прорвалися до будівлі конгресу і на кілька годин перервали засідання, що мало підтвердити перемогу на виборах нинішнього очільника країни Джо Байдена.

Офіційний акаунт президента США @POTUS соцмережа Twitter передала Байдену в день інавгурації, 20 січня 2021 року.

Instagram та Facebook також заблокували сторінки Трампа, за словами Марка Цукерберга, “на невизначений термін”.

Відеохостинг YouTube заморозив акаунт Трампа 12 січня 2021 року, а також видалив частину нового контенту через “ймовірність насильства, що зберігається”. 

Детальніше про ситуацію з блокуванням акаунтів експрезидента США
читайте в матеріалі ZMINA “Бан Трампа в соцмережах: надмірна цензура чи дотримання міжнародних стандартів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter