Торік шестеро росіян грабували будинки в Богданівці, фільмуючи все на телефон: їх ідентифікували слідчі

Дата: 06 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни оголосили шістьом російським військовим, які торік грабували будинки на окупованій Київщині. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Підозрювані. Фото: Нацполіція

Імен підозрюваних традиційно не називають, втім на початку вересня на сайті Офісу генерального прокурора опублікували підозру на Дмитра Берегових, деталі якої збігаються з деталями повідомлення поліції. У документі також зазначено імена решти підозрюваних: 

  • Микита Жуков
  • Максим Здір
  • Тимофій Лукшин
  • Дмитро Астанов
  • Кирило Жеребов

Злочини, які їм закидають, трапились у Богданівці. У березні минулого року вони ввірвались у будинок, у підвалі якого переховувалися цивільні. Як кажуть слідчі, окупанти познущалися з людей, одного з яких поранили, а шестеро підозрюваних вирішили оселитись у помешканні. 

Загалом підозрювані викрали з будинку майна на понад 223 тисячі гривень. Серед викраденого – прикраси, генератори, акумулятори та навіть срібні медалі про закінчення школи та іменні нагородні медалі не з дорогоцінних металів. 

Встановити особи підозрюваних допомогло серед іншого те, що вони фільмували все, що відбувалося, на телефон. Однак один з росіян забув у своїй військовій куртці флешку з відеозаписами. 

Якщо суд визнає російських військових винними, то їм загрожує до 15 років за ґратами. 

Нагадаємо, що нещодавно російського військового заочно відправили до в’язниці за погрози вбивством селянам з Київщини та мародерство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter