Російського військового заочно відправили до в’язниці за погрози вбивством селянам з Київщини та мародерство

Дата: 31 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Суд визнав винним у порушенні законів та звичаїв війни військовослужбовця збройних сил РФ, який торік окупував Київщину та погрожував цивільним розстрілом та мародерив.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Імені підозрюваного не називають, однак раніше слідчі оголошували підозру старшому сержанту 15 окремої гвардійської мотострілецької бригади  2 гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу РФ Азамату Кузбармакову

Деталі справи, як-от місце вивчення злочину та вкрадені речі, збігаються у підозрі та повідомленні слідчих, тож, ймовірно, мова йде саме про нього. 

Росіяни окупували село Бобрик на Київщині з 8-го по 30 березня 2022 року. Вони залякували цивільних, грабували їх, користувались майном та контролювали переміщення селян. 

9 березня засуджений разом з іншими росіянами зайшов до приватного будинку, де було подружжя. Спочатку вони віддали окупантам старий кнопковий телефон, втім, невдовзі ті повернулись розлючені. 

Чоловіка жінки побили, а її саму відвели до кімнати, де засуджений погрожував господині ножем, переконуючи, що ним вже вбивав людей. Також він вистрілив у стелю та підлогу, тож перелякана жінка віддала росіянам сховані телефони. 

Того ж дня росіяни зайшли у ще один будинок, де вкрали телефон, побивши цивільного. 

Російському військовому призначили 10 років ув’язнення за вчинене. 

Нагадаємо, що довічне світить двом російським військовим, які розстрілювали автівки із цивільними на Чернігівщині та обкрадали вбитих. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter