Торік на Харківщині російський військовий ледь не забив до смерті чоловіка, бо той не продав йому доньку

Дата: 27 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру у порушенні законів та звичаїв війни повідомили російському військовому, який торік на Харківщині майже до смерті побив чоловіка за відмову продати свою малолітню доньку. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: СБУ

Імені підозрюваного не називають, але у жовтні на сайті ОГП опублікували підозру на Айнура Шафікова, деталі у якій збігаються із деталями з повідомлення правоохоронців. 

Випадок, у якому підозрюють росіянина, трапився торік у квітні. Тоді російські військові зупинили на блокпості автівку, в якій їхав потерпілий, його дружина та донька.  Побачивши дівчинку, батьку запропонували продати дитину за 200 тисяч рублів, бо вона занадто красива. 

“Батько дитини відмовився та почав конфліктувати з окупантами. Після сварки вони сказали родині їхати далі”, – розповідають слідчі. 

Невдовзі п’ятеро росіян, ідентифікувати серед яких вдалось поки лише Шафікова, приїхали до будинку чоловіка. На очах у дружини вони відвели його за будівлю та почали бити, зокрема, прикладом у спину. У підозрі слідчі зазначають, що російські військові, побоюючись, що їхні дії можуть помітити інші мешканці села, хотіли відвезти постраждалого до Будинку культури, де, ймовірно, стратити. 

Поїхали окупанти з будинку після вмовлянь дружини. Експертиза, яку проводили постраждалому чоловіку, показала, що побиття та знущання значно погіршили якість його життя. 

Шафіхову закидають не лише цей епізод. У серпні минулого року він вишукував табельну зброю, для чого приїхав у село Зорянське до невістки місцевого підприємця, яка є поліціянткою.

“Місцеві колаборанти “злили” підозрюваному інформацію про те, що чоловік переховує зброю невістки у себе вдома. Не знайшовши потрібного, російський військовий побив потерпілого та поїхав”, – кажуть слідчі. 

Якщо суд визнає Шафіхова винним, то він може отримати позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Нагадаємо, що під час окупації Ізюма на Харківщині торік російський військовий застрелив жінку, бо та не відповідала на його домагання. 

Вбита переїхала на Харківщину з Івано-Франківщини незадовго до повномасштабного вторгнення та не встигла покинути регіон, коли туди вдерлися росіяни. До жінки неодноразово чіплялися різні російські військові, які погрожували “забрати її до РФ, подалі від війни”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter