Торік кількість шукачів притулку в ЄС зросла наполовину, а кожен третій шукач – громадянин Сирії

Дата: 23 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Торік у державах Європейського Союзу майже наполовину зросла кількість клопотань про надання притулку.

Про це з посиланням на дані конфіденційного документа Європейської комісії, присвяченого стану справ з міграцією та біженцями, повідомляє DW. 

Мігранти стоять у черзі біля реєстраційного офісу в Берліні. Фото: Reuters / Fabrizio Bensch

Лідеркою серед країн ЄС, де притулок шукають найбільше людей, є Німеччина. 

Так, якщо загалом у 27 країнах ЄС торік зареєстрували понад 923 тисячі клопотання про притулок, що на 46,5% більше, ніж у 2021-му, то понад 226 тисяч заявок отримала тільки Німеччина. Щодо громадянства шукачів притулку в країні, то кожен третій є громадянином Сирії, 17% становлять громадяни Афганістану, ще 10% Туреччини та 6,7% Іраку. 

Другою країною за кількістю отриманих клопотань про надання притулку є Франція (понад 154 тисячі), далі йде Іспанія (понад 116 тисяч) та Австрія (понад 108 тисяч), а в кінці списку Латвія (622), Словаччина (544) та Угорщина (46).

У статистиці не враховували дані щодо українців, адже в ЄС вони автоматично отримують право на тимчасове проживання та соціальні пільги.

Нагадаємо, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну спровокувало найбільшу міграційну кризу з часів Другої світової війни, кажуть в ООН. За даними українського Омбудсмана, близько восьми мільйонів українців поїхали за кордон, що становить приблизно 20% фактичного населення всієї країни.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter