Повномасштабне вторгнення РФ в Україну спровокувало найбільшу міграційну кризу з часів Другої світової війни – ООН

Дата: 08 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Повномасштабна військова агресія РФ проти України спричинила у Європі найбільшу міграційну кризу із часів Другої світової війни. За кордоном наразі перебуває близько 8 мільйонів українців.

Про це повідомляє DW із посиланням на заяву представниці УВКБ ООН у Німеччині Катаріни Лумп.

“Понад 7,9 мільйона людей виїхали з України, ще 5,9 мільйона людей є внутрішньо переміщеними особами”, зазначила посадовиця.

Лумп додала, що США та Німеччина стали головними гуманітарними донорами у зв’язку з кризою в Україні, при цьому Німеччина надала Україні понад 1 мільярд євро гуманітарної допомоги.

“На ці гроші ми змогли допомогти біженцям із безпекою та захистом, а також у всьому підтримати їх”, – додала представниця УВКБ ООН.

За словами посадовиці, кількість українців, яким довелося тікати з країни, робить її найбільшою кризою біженців у Європі з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, за даними Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, станом на середину грудня 2022 року майже 5 мільйонів українців стали внутрішніми переселенцями в межах нашої країни. Близько восьми мільйонів виїхали за кордон  ця цифра становить приблизно 20%  фактичного населення всієї України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter