Ткаченко подав у відставку з посади міністра культури

Дата: 11 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав у відставку, назвавши причиною цього рішення Кабміну щодо виокремлення Держкіно зі складу Міністерства культури та інформаційної політики (МКіП) та бюджет на культуру у 2022 році.

Про це стало відомо 11 листопада з публікації на власній сторінці урядовця.

Джерело: фейсбук-сторінка Олександра Ткаченка

Міністр також оприлюднив копію своєї заяви про звільнення з посади міністра.

Ткаченко написав, що “рішення Кабміну щодо Держкіно приймалося без погодження з МКіПом”.

“Забрати Держкіно в Міністерства культури та інформполітики та передати його в управління Кабміну – нелогічно. Це як забрати в компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують – не мій концепт та цінності”, – уточнив він.

Водночас Ткаченко підкреслив, що для нього є неприйнятним “характер обговорення і фінальна сума бюджету” на культуру у 2022 році.

За словами міністра, на своїй посаді він виконав приблизно 50% власної програми. Серед досягнень назвав програму “Мандруй Україною”, початок реставрації 57 об’єктів культурної спадщини в межах “Великої реставрації”, збільшення на 35% бюджетного фінансування культури та креативних індустрій у 2020–2021 роках, створення Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

 

Джерело: фейсбук-сторінка Олександра Ткаченка

Нагадаємо, що Ткаченко очолив МКіП 20 червня 2020 року. До призначення міністром був нардепом від “Слуги народу”. В команду президента Володимира Зеленського прийшов з посади гендиректора телеканалу “1+1”.

У липні телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила Ткаченка в расизмі через те, що він кілька років тому нібито відмовив їй в кастингу через колір шкіри. Ткаченко це заперечив, сказавши, що він “за різноманітність” та “інклюзивність”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter