Телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила міністра Ткаченка в расизмі. Той запевнив, що він “за різноманітність”

Дата: 01 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила міністра культури Олександра Ткаченка в расизмі через ситуацію, яка сталася шість років тому.  

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуку. 

Так, Ашіон розповіла, що тоді, ще бувши генеральним директором “1+1 Медіа”, Ткаченко нібито відмовив їй в участі в кастингу на роль ведучої ранкового шоу каналу “2+2” через колір шкіри.

“Одного разу, дізнавшись про кастинг ведучих для ранкового шоу, я запитала в тоді ще генпродюсера “1+1 Медіа” Олександра Ткаченка: “Чи не могла б я взяти в ньому участь?” Відповідь була карколомною: “Ви в дзеркалі себе бачили? Аудиторія нашого каналу не те щоб… Я не готовий ризикувати рейтингами… Далі – шок, море сліз і звільнення. Чи бачила я себе в дзеркало? Так, бачила. Начебто нормальна. Та, певно, кольором шкіри для “1+1” не підійшла, на “Антоніну” (збірний образ цільової аудиторії “1+1″. – Ред.) не схожа”, – поділилася телеведуча.   

Вона додала, що кілька днів тому випадково зустріла Ткаченка на фестивалі Leopolisjazz у Львові та вирішила нагадати йому про цю ситуацію. Ашіон запевняє, що міністр відповів таке:

“Так, а що ви хотіли б від мене почути? Вас влаштує відповідь, що зараз я б такого не сказав? Так, а може, мені ще й вибачення у вас попросити?” 

Телеведуча переконана, що Ткаченко міг знайти інші слова для відмови під час розмови шість років тому і вибачитися перед нею тепер.

“А так це не просто хамство. Це расизм, панове. Я з цим добре знайома. Кому, як не телевізійним топменеджерам та міністрам культури просувати ідеї єдності в різноманітності в Україні? Вочевидь, Олександр Ткаченко про таке не чув”, – зазначила телеведуча.

Водночас далі вона зауважила: “Який, зрештою, з Ткаченка расист?” Насправді це, на мою думку, відсутність широти характеру, польоту фантазії, вміння приймати несподівані, сміливі, нестандартні рішення, які не вписуються в шаблонні уявлення про те, що сподобається, а що не сподобається нашій публіці. Страх ризикувати”. 

Ткаченко відповів на звинувачення Ашіон у коментарях під дописом. Він запевнив, що “завжди дивився і бачив (і так є дотепер) перед собою особистість і професіоналізм, а не гендер, орієнтацію, колір шкіри тощо”. 

Також міністр наголосив, що під час роботи гендиректором “1+1” проведення кастингів ведучих не було його “прямою роботою”.

“Прикро, що через ваше неотримання позиції на іншому каналі того самого холдингу у вас склалося таке образливе враження. У моїх командах менеджерів та менеджерок у будь-якій компанії чи організації завжди був і є баланс. Я за різноманітність, інклюзивність…” – написав Ткаченко. 

Нагадаємо, що з 2017 року холдинг “1+1 Медіа” систематично посідає високі позиції в Українському індексі корпоративної рівності. Це національне дослідження корпоративних політик, правил та практик приватних компаній щодо підтримки рівності й різноманітності та заборони дискримінації на робочому місці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter