ТікТок попри офіційну заборону просуває російський контент — дослідження

Дата: 12 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На китайській соціальній платформі ТікТок, попри офіційний вихід з Росії та заборону російським користувачам публікувати контент, таке відео все одно з’являється.

Про це свідчить дослідження некомерційної організації Tracking Exposed, пише Суспільне.

Джерело: pixabay.com

Згідно з політикою TikTok, останнє оновлення якої вийшло 30 червня, російський та міжнародний контент недоступні для користувачів у РФ. Проте експерти виявили, що ресурси, зокрема контрольовані російською державою ЗМІ, просувають політичний і неполітичний контент через алгоритмічно рекомендовану сторінку “Для вас” (FYP), навіть якщо цей контент не відображається в профілях користувачів, які його опублікували.

Так зване “тіньове просування” — новий термін, який винайшли експерти, щоб описати те, чого раніше не спостерігалося.

“Це прикре явище у світлі існування стандартів прозорості, які незабаром застосовуватимуться до всіх великих технологічних платформ у Європі в межах закону про цифрові послуги”, – зазначили у Tracking Exposed.

Під час аналізу стрічки ТікТок дослідники знайшли підтверджені російські облікові записи, що завантажили новий контент на момент публікації звіту компанії попри заборону. Ці нові відео були доступні російським і закордонним користувачам. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що кількість вебсайтів, які поширюють російську дезінформацію, після повномасштабного вторгнення Росії до України зросла більш ніж удвічі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter