Телеканал ATR почав отримувати держфінансування

Дата: 28 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Кошти з держбюджету України вже надійшли на рахунки кримськотатарського телеканалу ATR.

Про це власник телеканалу Ленур Іслямов повідомив Крим.Реалії.

“Ми починаємо отримувати фінансування (на рахунок телеканалу). До кінця року закупимо відсутнє обладнання для студії і внесемо борг оплати за супутник”, – розповів Іслямов.

Раніше власник кримськотатарського телеканалу висловлював сумнів у тому, що до кінця 2016 року вдасться отримати і освоїти надане держфінансування.

Нагадаємо, 10 жовтня телеканал ATR заявив про намір переїхати у Литву, зокрема, через відсутність фінансування з держбюджету України.

Головний редактор новин телеканалу Осман Пашаєв нагадав, що своєю постановою уряд обіцяв телеканалу 40 млн грн щорічної допомоги від держави, однак Мінфін гроші так і не виділив.

Невдовзі після цих заяв, 17 листопада, Верховна Рада України на пленарному засіданні прийняла законопроект про дозвіл Кабінету Міністрів України спрямовувати кошти, передбачені у державному бюджеті, на фінансування телерадіокомпаній Автономної Республіки Крим і Севастополя.

Кабінет Міністрів України 7 грудня погодив надання коштів на фінансування телеканалу ATR. 

Медіагрупа ATR належить кримськотатарському бізнесмену і активісту Ленуру Іслямову. В медіагрупу також входить дитячий телеканал Lâle, радіо Meydan, яке мовить на Крим, онлайн-газета 15minut.org і видавництво Qartbaba production.

Після незаконної анексії Криму підконтрольна Росії влада спочатку не давала ліцензію на мовлення незалежним ЗМІ. Потім же ATR та інші видання все ж отримали реєстрацію Роскомнадзору, але їхній роботі постійно перешкоджали.

Пізніше ці ЗМІ втратили можливість працювати в Криму і переїхали в материкову Україну.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter