Телеканал для окупованих територій отримав назву “Дім”: де його транслюватимуть та що показуватимуть жителям ТОТ

Дата: 02 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство культури, молоді та спорту презентувало новий телеканал, що мовитиме на окуповані території. Він отримав назву “Дім”.

Презентація телеканалу відбулася в пресцентрі Укрінформу.

Одна з цілей телеканалу, який у тестовому режимі почав мовити на окуповані території з 1 березня, – “деокупація свідомості” українців, які залишилися жити на окупованому Донбасі та в Криму. Наразі, за словами в.о. гендиректора телеканалу UATV Юлії Островської, 54% людей на окупованих територіях не мають доступу до українських телеканалів, а 43% — до українських сайтів.

За задумом творців, перші два роки телеканал транслюватиме передачі медіагруп “1+1 media”, “StarLight Media”, “Inter Media Group”, “Медіа Група Україна”. Весь цей матеріал матиме розважальний характер, однак згодом “Дім” має запустити власні новини та ток-шоу. Задля цього на лінії зіткнення вже працюють три корпункти.

Мовитиме нове медіа двома мовами – російською та українською.

“Звичайно, що ніхто не буде на цьому каналі говорити про повстанців, про громадянську війну, замість лінії розмежування називати її “лінією любові”, російські танки – рожевими єдинорогами, які приїхали до нас із любов’ю з Росії”, – зазначив заступник голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

Телеканал наразі доступний лише в цифровому форматі, а через супутник розпочне мовлення тоді, коли почне виробляти власні передачі, що покриватимуть ефір. Потураєв розповів, що загалом мовлення каналу поширюватиметься на весь Донбас, проте щодо Криму в авторів ідеї є певні технологічні складнощі.

“Ми не виключаємо використання радіоелектронних засобів проти нас, але Росія і так це робить. Ми готові до того, що проти нас буде вестися радіоелектронна боротьба”, – наголосив він.

Відомо, що конкурс на посаду гендиректора каналу завершиться 12 березня. Наразі тимчасовою керівницею каналу є Олена Трибушна – колишня головна редакторка 24 каналу, а в минулому заступниця головного редактора видання “Новое время” та редакторка журналу “Кореспондент”.

Нагадаємо, що про плани створити в Україні окремий канал, який вестиме трансляцію на окуповані території, ще на початку серпня минулого року розповів відповідальний за інформаційну політику в Офісі президента Кирило Тимошенко. 

Згодом соціологічні опитування показали – 41,9% українців вважають, що створення телевізійного каналу сприятиме інтеграції непідконтрольних уряду територій.

Як відомо, у січні поточного року українські телеканали всього сім разів повідомляли новини, пов’язані з Кримом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter