Мінкульт призначив тимчасову керівницю державного телеканалу для окупованих територій

Дата: 03 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Тимчасовою керівницею українського державного телеканалу для окупованих територій Донбасу стала Олена Трибушна.

Про це повідомили в Міністерстві культури, молоді та спорту.

Олена Трибушна – колишня головна редакторка 24 каналу, а в минулому заступниця головного редактора видання “Новое время” та редакторка журналу “Кореспондент”. Як повідомили в Мінкульті, директора нового телеканалу оберуть за допомогою конкурсного відбору в січні.

“Мета нового телеканалу – повернути в український інформаційний і культурний простір тих наших співгромадян, які через війну вже шостий рік позбавлені можливості дивитись українське телебачення і отримувати об’єктивну інформацію про власну країну і на чиє ставлення до України впливають переважно російські телеканали”, – розповіла Трибушна.

Канал, який має запрацювати з 15 лютого, об’єднуватиме українсько- та російськомовні розважальні програми, серіали й кінофільми виробництва провідних українських медіагруп та інформаційне мовлення власного виробництва.

Нагадаємо, що про плани створити в Україні окремий російськомовний канал, який вестиме трансляцію на окуповані території, ще на початку серпня минулого року розповів відповідальний за інформаційну політику в Офісі президента Кирило Тимошенко. 

Згодом соціологічні опитування показали – 41,9% українців вважають, що створення телевізійного російськомовного каналу сприятиме інтеграції непідконтрольних уряду територій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter