Таїланд вилучив марихуану зі списку заборонених наркотиків

Дата: 09 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Відтепер громадянам можна вирощувати канабіс удома та продавати урожай. Попри це рекреаційне використання рослини досі лишається під забороною.

Про це повідомляє ВВС.

Фото: BBC

Таїланд став першою країною у Південно-Східній Азії, яка легалізувала торгівлю канабісом. Уряд сподівається, що це сприятиме розвитку сільського господарства та туризму. Віднині домогосподарства зможуть вирощувати до шести рослин канабісу вдома, якщо зареєструються в органах влади. Компанії теж зможуть вирощувати марихуану, якщо отримають відповідний дозвіл.

Це можливість для людей і держави отримувати дохід від марихуани та коноплі“, – зазначив Анутін Чарнвіракул, віцепрем’єр-міністр і міністр охорони здоров’я Таїланду.

Відтепер туристи зможуть замовити в ресторанах страви та напої на основі канабісу, а от куріння марихуани у громадських місцях досі залишається незаконним.

Місцевим дозволили використовувати лише коноплі низької “активності”, а екстракти, які містять понад 0,2% тетрагідроканабінолу, залишаються незаконними.

Показово, що всіх обвинувачених у виробництві, імпорті, експорті, поширенні, вживанні та зберіганні конопель звільнять, а суд закриє справи, які зараз розглядаються за аналогічними звинуваченнями.

Нагадаємо, на початку червня поточного року в Україні Кабмін підтримав законопроєкт, що регулює обіг конопель у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності, щоб розширити доступ пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих унаслідок війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter