Таліби вважають, що афганки не можуть працювати в уряді, адже їхнє завдання народжувати дітей

Дата: 11 Вересня 2021
A+ A- Підписатися
Представники ультрарадикального ісламістського руху “Талібан”, який із середини серпня взяв під контроль владу в Афганістані, заявили, що жінки не повинні бути міністрами, оскільки їхнє завдання народжувати та виховувати дітей.
 
Про це повідомив речник талібів Саєд Зекрулла Хашимі в інтерв’ю на телеканалі TOLO News.
 
Джерело: radiosvoboda.org

“Жінка не може бути міністром. Це ніби покласти їй на шию щось, що вона не може нести. Необов’язково, щоб жінки були в уряді — вони повинні народжувати. Жінки, які протестують, не можуть представляти всіх жінок Афганістану”, — сказав Хашимі.

Ведучий уточнив, чому жінки не можуть бути в уряді, якщо вони є половиною суспільства. На що речник заперечив, адже, на його думку, журналіст неправильно використав поняття.

“Яка половина? Це означає, що ви тримаєте їх в уряді й більше нічого, якщо порушуєте їхні права, це не проблема”, — відповів Хашимі.

Також речник талібів назвав попередній уряд в Афганістані маріонетковим і зазначив, що тоді в уряді була проституція. На що ведучий сказав, що не можна звинувачувати всіх афганських жінок у проституції.

“Я не маю на увазі всіх афганських жінок. Але чотири жінки, які протестують на вулицях, вони не представляють жінок Афганістану. Жінки Афганістану — це ті, хто народжують народ Афганістану та виховують їх в ісламській етиці”, — заявив Хашимі.

Нагадаємо, на початку вересня у центрі Кабула на акцію протесту вийшли десятки жінок, вимагаючи рівних прав з чоловіками. Бойовики угруповання “Талібан” розігнали мітингувальниць, застосовуючи сльозогінний газ та стріляючи в повітря.

Як відомо, після захоплення влади в країні таліби обіцяли поважати права жінок та свободу медіа. Однак заяви бойовиків суперечили новинам з різних частин Афганістану. Спочатку, наприклад, вони попросили “залишатися вдома” журналісток, а згодом просто перестали пускати їх на роботу. Також медіа повідомляли про щонайменше одну вбиту талібами через невдягнену хустку жінку в провінції Тахар, що на північному сході Афганістану. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter