Таліби обіцяють з наступного року відкрити в Афганістані школи для дівчат

Дата: 28 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Бойовики ультрарадикального ісламістського руху “Талібан”, які захопили владу в Афганістані, обіцяють наступного року відкрити в країні школи для дівчаток. До навчальних закладів їх не пускали через “проблеми з безпекою”. 

Про це у твіттері заявив речник “Талібану” Забіхулла Моджахед, пише Hromadske.

Джерело: ilyavaliev.livejournal.com

Заступник міністра з політичних питань Афганістану при уряді талібів Маулві Сахіб Абдул Кабір провів зустріч із послом Туреччини в Афганістані Джихадом Аргіном.

Таліби подякували послу за підтримку країни, та запропонували  Туреччині більше інвестувати в Афганістан.

Зокрема, Кабір запевнив турецького посла, що жінки в Афганістані вже працюють у різних установах, таких, скажімо, як паспортний відділ, аеропорт, сектор охорони здоров’я тощо.

Урядовець також зазначив, що у більшості провінцій учениці вже відвідують школи, а з наступного року відкриють школи для дівчат по всій країні.

Нагадаємо, нещодавно бойовики “Талібану”, оприлюднили нові правила роботи для місцевих телеканалів, які серед іншого забороняють з’являтися жінкам у телевізійних шоу. 

Бойовики підготували вісім нових правил, яких мають дотримуватися журналісти на телебаченні. Під заборону потрапили фільми, які суперечать принципам шаріату та афганським цінностям, стрічки, що можуть образити релігію, а також демонстрація інтимних частин чоловічого тіла. 

Не зможуть працювати ведучими на телебаченні ті журналістки, які відмовляться носити хустку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter