Талібів підозрюють у викраденні учасниці протесту за права жінок в Афганістані

Дата: 05 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

В Афганістані бойовиків ультраправого ісламістського руху “Талібан” підозрюють у викраденні активістки. Мурсал Аяр, яка брала участь у протестах за рівні права жінок у Кабулі, силою забрали з дому.

Про це повідомляє BBC.

Джерело: GETTY IMAGES

За даними ЗМІ, Мурсал Аяр стала шостою активісткою, яка зникла за останні тижні. Представники Талібану повідомили, що наразі вони вивчають її справу.

Це випадок, який щойно стався. Ми його розслідуємо“, – зазначив речник талібів Білал Карімі.

Є побоювання щодо стану ще 5 жінок, які зникли раніше. Деякі з них 16 січня були учасницями протестів за відновлення прав жінок. Талібан заперечує факт їх затримання.

Ми серйозно стурбовані їхнім добробутом і безпекою. Відсутність чіткої інформації про місцеперебування та самопочуття цих та інших осіб створює атмосферу страху й невизначеності“, – заявила Равіна Шамдасані, речниця Верховного комісара ООН з прав людини.

Нагадаємо, що Місія ООН з допомоги Афганістану продовжує отримувати перевірену інформацію про вбивства, насильницькі зникнення та інші порушення щодо них, жінок-активісток та решти незгодних із владою бойовиків.

Від серпня минулого року, коли таліби захопили владу в країні, кількість затримань політичних опонентів, представників громадянського суспільства та інших осіб, які висловлюють інакодумство, лише зростає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter