“Талібан” заборонив возити жінок без хіджабу та вмикати музику в автівках

Дата: 25 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Бойовики ультрарадикального ісламського руху “Талібан” в Афганістані заборонили в машинах слухати музику, а також возити жінок без хіджабу. Крім того, власники транспортних засобів не повинні перевозити жінок, які подорожують на відстань понад 72 км без супроводу близького родича чоловічої статі.

Про це повідомляє Kabul News.

У рекомендаціях, які водіям видало Міністерство пропаганди доброчесності та запобігання пороку також зазначають, що водії не повинні возити жінку на довгі відстані без махрама — це близький родич, за якого жінка не має права виходити заміж, але має право залишатися з ним наодинці та подорожувати.

Жінкам, які подорожують на відстань понад 72 км, не слід пропонувати поїздку, якщо їх не супроводжує близький член сім’ї“, — сказав представник міністерства Садек Акіф Мухаджир.

Крім цього, водіям заборонили зупиняти машину під час молитви.

Нагадаємо, влада “Талібану” в афганській провінції Ґазні заборонила лікарям надавати допомогу жінкам, якщо їх на прийом не супроводжують чоловіки.

Раніше жінки могли приходити до лікарень у супроводі родичок. Проте комісія талібів ухвалила, що це “незаконно та аморально”, якщо жінка звертається до лікарні без відома чоловіка. Від лікарів зажадали не надавати допомогу таким пацієнткам та не пускати їх до лікарень.

Джерело видання Etilaatroz в Міністерстві охорони здоровʼя повідомило, що заборона поширюється і в інших провінціях Афганістану через так зване Міністерство ісламського призову та орієнтації. Це відомство, наприклад, у середині грудня ухвалило, що жінкам заборонено відкривати обличчя та будь-яку частину тіла. Жителькам Афганістану тепер дозволено надягати тільки бурку, паранджу (повністю закрите вбрання) або нікаб (одяг з прорізом для очей) і лише темних кольорів.

Фотографія обкладинки: thethirdpole.net

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter