Таліби заборонили лікарям приймати жінок без супроводу чоловіків

Дата: 24 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Влада “Талібану” в афганській провінції Ґазні заборонила лікарям надавати допомогу жінкам, якщо їх на прийом не супроводжують чоловіки.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на видання Etilaatroz.

Джерело: Укрінформ

Раніше жінки могли приходити до лікарень у супроводі родичок. Проте комісія талібів ухвалила, що це “незаконно та аморально”, якщо жінка звертається до лікарні без відома чоловіка. Від лікарів зажадали не надавати допомогу таким пацієнткам та не пускати їх до лікарень.

Джерело видання Etilaatroz в Міністерстві охорони здоровʼя повідомило, що заборона поширюється і в інших провінціях Афганістану через так зване Міністерство ісламського призову та орієнтації. Це відомство, наприклад, у середині грудня ухвалило, що жінкам заборонено відкривати обличчя та будь-яку частину тіла. Жителькам Афганістану тепер дозволено надягати тільки бурку, паранджу (повністю закрите вбрання) або нікаб (одяг з прорізом для очей) і лише темних кольорів.

Найбільше постраждали жінки у ЗМІ: за даними RSF, “жодна жінка-журналістка досі не працює” в 15 з 34 провінцій країни

Нагадаємо, з моменту приходу до влади “Талібану” в Афганістані закрилося 43 відсотки ЗМІ, а 6400 журналістів та співробітників втратили роботу. Звільнені 84% журналісток, жодній із них більше не можна зʼявлятися на телебаченні. ЗМІ також заборонили брати жінок на роботу.

Таліби прийшли до влади в Афганістані впродовж серпня 2021 року. Вони визнані терористичною організацією у багатьох країнах світу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter