Системні репресії в ОДЛО є наслідком експерименту РФ зі створення тоталітарних режимів – експолонений Ігор Козловський

Дата: 29 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Системні тортури в ОДЛО є наслідком експерименту Російської Федерації зі створення тоталітарних режимів. 

Про це під час презентації звітів про воєнні злочини на Сході України сказав релігієзнавець та колишній полонений Ігор Козловський, передає кореспондент видання ZMINA

Ігор Козловський

Він наполягає, що на непідконтрольних українському уряду територіях Російська Федерація впроваджує системні репресії в межах її експерименту зі створення тоталітарних режимів.  

За його словами, системність репресій постійно вдосконалюється. 

“Їхня мета, по-перше, відстежувати та зачищати будь-яке інакодумство. Будь-хто, хто має свою думку, позицію, вже викликає в них напруження. По-друге, створення масового конформізму”, – сказав Ігор Козловський

На Сході України утворені Росією незаконні формування вдаються до незаконних методів спостереження. Вони розбудували в ОРДЛО системи доносів, інформаторів та стеження. 

“Люди вже бояться одне одного. Вони десять разів думають, про що говорити”, коментує релігієзнавець. 

За його словами, громадян України незаконно затримують, незаконно висувають їм обвинувачення, “вибивають” зізнання в злочині тортурами та проводять незаконні обшуки з підкиданням “доказів злочину”.

Також Ігор Козловський вказав, що Росія та її незаконні формування продовжують не визнавати існування безлічі незаконних місць несвободи в ОРДЛО. 

Крім того, незаконно затриманих українців примушують до рабської роботи. Їм не надають медичної допомоги, і ніхто не притягається до відповідальності за смерть людини.  

Релігієзнавець констатує, що закатовані громадяни України “зламані” і їм вкрай необхідна підтримка та допомога. Він висловив підтримку законопроєкту “Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей”, що має надати державні гарантії політв’язням. Водночас він також нагадав, що президент України Володимир Зеленський не підписав законопроєкт про воєнних злочинців

Ігор Козловський оцінив як недостатні зусилля держави в просуванні теми воєнних злочинів та злочинів проти людяності в Україні. 

Нагадаємо, у квітні 2021 року польська європарламентарка Анна Фотига оприлюднила звіт “Ізоляція. Голоси з підвалу”. Документ охоплює 16 інтерв’ю. Організатори заходу стверджують, що будуть нові звіти з новими даними про міжнародні злочини в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter