Силовики у Росії звинувачують чоловіка з Маріуполя у підготовці теракту

Дата: 13 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У російському місті Нижній Тагіл затримали 59-річного маріупольця Віктора, якого підозрюють у підготовці теракту у військкоматі. 

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє російське видання “Тагіл Сіті”. 

Віктор

Щодо чоловіка порушили дві кримінальні справи за приготування до терористичного акту та незаконне виготовлення вибухових речовин. За першою статтею мінімальний строк позбавлення волі від 10 років, а за другою — від 8 років. 

Росіяни стверджують, що Віктор планував зібрати саморобний вибуховий пристрій та активувати його у військкоматі Нижнього Тагіла, а речовини для вибухівки нібито знайшли у нього в підсобному приміщенні “хрущовки”. 

Чоловік підробляв у місті двірником в одній із лікарень, а також працював в управляючій компанії. 

У російському виданні переконують, що маріуполець “уже намагався збирати пробні саморобні вибухові пристрої та провести випробування у місцевому лісі”. Також у повідомленні йдеться, що у 2018 році Віктор брав участь у мітингу проти проведення пенсійної реформи у РФ. 

У іншому російському виданні, посилаючись на дані ФСБ, кажуть, що чоловік є громадянином Росії, який переїхав з України у 2014-му. 

Також російські силовики показали відео затримання Віктора й у повідомлені кажуть, що під час затримання він сказав, що “планував зробити феєрверк” і що перебуває в “політичній опозиції”.

Нагадаємо, що влітку в окупованому Росією Криму затримали чоловіка, який на знак протесту проти війни вкинув “коктейль Молотова” в адмінбудівлю. 

До цього в окупованій Євпаторії російські силовики затримали художника-акціоніста Богдана Зізу, який облив двері міської адміністрації жовтою та блакитною фарбами, а потім кинув у будівлю запалений “коктейль Молотова”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter